CONTACT US

HAKKI TATOÄžLU PRIMARY SCHOOL MURATPAÅžA / ANTALYA
Projemiz bir Erasmus KA101 OKUL EĞİTİMİ HAREKETLİLİĞİ PROJESİ OLUP eTwinning PROJESİ OLARAKTA YÜRÜTÜLMEKTEDİR.
AUTHOR
Gülsüm ATİLE
​
Bu projemizin ortaya fikir olarak çıkma nedeni STEM eğitimi ile ilgili gerçek bir ihtiyaç olduğu görüşümüzdür. Günlük yaşam problemlerine öğrencilerimizin STEM becerileri ve tasarım modeliyle , proje tabanlı öğrenme , probleme dayalı öğrenme yöntemi ile müfredatı uygulayarak öğrenmelerini sağlamaktır.
Gelecek STEM le Gelecek , öncelikli olarak geleceğimizin teminatı öğretmenlerimizin STEM alanında eğitim almalarını sağlayarak kayıtlı olan öğrencilerin yanı sıra gelecek nesil öğrencileri, kendilerini hayatlarında her gün etkileyen teknolojiyi anlamaya ve uygulamaya teşvik eder. Gelecek STEM le Gelecek , öğretmenleri 21 . yüzyıl becerilerini teknoloji ile harmanlayarak güncel kalmaya motive eder ve mesleki becerilerini zenginleştirmeyi amaçlamaktadır. Bu proje ile STEM alanında yapılan yanlış uygulamalar yerine Erasmus + projesi ile yerinde uzmanlardan eğitim alma zorunluluğunu ortaya çıkarmıştır.
STEM Eğitimi ile geleceği tasarlanabildiği gözlenmektedir.
Gelecek STEM le Gelecek , faaliyetlerinde çoğunlukla 5 E plan sistemiyle yapılandırılmış öğretim metodu kullanma , sorgulamaya dayalı ve proje tabanlı öğrenmenin yanı sıra aktif öğrenme ve BİT tabanlı öğrenmeyi kullanma disiplinlerarası müfredatı uygulama metodolojisinde birçok yöntem ve tekniği barındırır.
PROJENİN HEDEFLERİ
STEM Eğitiminin eğitim sistemine katkıları oldukça önemli kazanımları açıktır. Bu kazanımlar üretmeyi düşünen bireyler yetiştirmek , sistematik düşünme becerilerini geliştirebilme ,mühendisçe düşünme , bilimsel yöntemi kullanabilme kullanabilme , girişimcilik vb. sayılabilir.
Öğrencilerin öğretmenlerin ve yerel toplulukların , halkın STEM konusundaki farkındalığı artırmaktır.
STEM Okulu avantajları ile ilgili öğrenci merkezli eğitim yöntemiyle geleceğin mesleklerine yönlendirilmelerini sağlamak.
Öğretmenlerin mesleki gelişimine katkıda bulunmak ,
öğretim profillerini güçlendirmek ve temel STEM becerilerini geliştirmek.
Fen , Matematik, Teknoloji ve Mühendislik disiplinler arasında öğretimi sorgulamaya dayalı öğrenme ile birleştirmek .
STEM etkinliklerini uygulamak için yararlı bir STEM müfredatı sağlamak. Bu projemiz Covid 19 nedeniyle ertelemede olup ev sahibi ülke de kurs merkezi tarafından öğretmenlerimize STEM eğitimi örnek uygulamaları ve örnek stem okulu gösterilmesiyle gerçekleştirilir. Öğretmenler ve öğrenciler müfredatı STEM ile projelere entegre eder. Sosyo ekonomik düzeyi düşük öğrenciler , engelli öğrenciler, kültürel farklılıklar ve diğer engeller gibi daha az fırsata sahip öğrencileri ve avantajlı öğrencileri STEM etkinlikleri ile aynı ortama dahil etmek. Proje sonuçları ise ;
Proje sonunda STEM MAKER atölyelerini arttırma bölge de STEM eğitimleri vererek , STEM okullarını artırmaktır.
The reason why this project came out as an idea is our view that there is a real need for STEM education. To enable our students to learn daily life problems by applying the curriculum with STEM skills and design model, project-based learning, problem-based learning method.
The Future with STEM The Future with STEM encourages enrolled students as well as the next generation students to understand and apply technology that affects them every day in their lives by ensuring that our teachers, who are the guarantors of our future, receive education in the field of STEM. The Future is the Future with STEM, its teachers 21. It motivates to stay up-to-date by blending century skills with technology and aims to enrich professional skills. With this project, instead of misapplications in the field of STEM, the Erasmus + project has revealed the necessity to receive training from on-site experts.
It is observed that the future can be designed with STEM Education.
The Future with STEM includes many methods and techniques in its interdisciplinary curriculum implementation methodology, mostly using structured teaching method with 5 E plan systems, inquiry-based and project-based learning, as well as active learning and using ICT-based learning.
PROJECT OBJECTIVES
The contributions of STEM Education to the education system are very important and its gains are obvious. To train individuals who think to produce these gains, to develop systematic thinking skills, to be able to use engineering thinking, to use scientific method, to entrepreneurship, etc. countable.
To increase the awareness of students, teachers and local communities, the public about STEM.
To ensure that they are directed to the professions of the future with the student-centered education method regarding the advantages of STEM School.
Contributing to the professional development of teachers,
strengthening teaching profiles and developing basic STEM skills.
To combine teaching with inquiry-based learning across the Science, Mathematics, Technology and Engineering disciplines.
To provide a STEM curriculum useful for practicing STEM activities. This project is postponed due to Covid 19 and is carried out by the course center in the host country by showing our teachers sample applications of STEM education and a sample stem school. Teachers and students integrate the curriculum into projects with STEM. To include students with fewer opportunities and advantageous students, such as students with low socio-economic status, students with disabilities, cultural differences and other barriers, into the same environment as STEM activities. Project results are;
At the end of the project, increasing STEM MAKER workshops is to increase STEM schools by providing STEM education in the region.
​

eTwinning Project Team
Åžerife Uysal
LUCICA STEFAN
Nurcan Mandal
Roxana Dumitrache
Hülya Sabancı
Ayça Demir
Stanisława Stępień
Havva Küçükbaş
Vasilica Daniela Vulpes
Demet Karakaya
Daniela Vulpes,
Cemile E. Muslu
Feride Kuyumcu
Demet Karakaya
Arife Tuncer
​
INFORMATION
For information or questions: